Tekst aanbrengen op keramiek

Of je nu talig bent of niet, fan van woorden of niet, soms wil je gewoonweg tekst op je werk.
Nele Ostyn

Nele Ostyn

Eeuwige cursist.

Een kom met de naam van wie je het cadeau wil doen, letters voor op plantenlabeltjes om je kruiden een naam te geven, een originele spreuk op een schaal… de mogelijkheden zijn – alweer – eindeloos.

Je kan ervoor kiezen om letterstempels te gebruiken, die je bijvoorbeeld met oxides inkleurt. Je kan op je werk schrijven met een keramisch potlood. Je kan met opglazuren letters op je werk schilderen. Je kan met papier een sjabloon creëren en daar met oxides of met glazuren over schilderen, zodat in de uitsparingen letters overblijven.

Je kan de sgrafitto-techniek gebruiken om letters in je werk te kerven. Je kan keramisch pigment met water aanlengen om een soort van inkt te creëren om in een tekenpen te gebruiken… Je ziet, je kan alle kanten op!

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email

Meer leren over tekenen op keramiek en andere grafische decoratietechnieken?

Bekijk het aanbod van online cursussen en duik met je handen in de klei!

Ontdek hier meer blogs

Vormen
Nele

De fermentatiepot

Groenten fermenteren of zuurkool maken in je zelfgedraaide fermentatiepot. Voor wie houdt van een keramiekuitdaging!

Artikels
Nele

Online leren pottenbakken met videocursussen

Creatieve hobby’s en online leeromgevingen. Het lijkt niet meteen een match made in heaven. Voor creatieve cursussen en workshops word je al gauw naar een atelier of school geleid. Nochtans hoef je je niet te verplaatsen om te leren pottenbakken. Via online cursussen keramiek zoals die van De Cursist leer je waar en wanneer je wil én op je eigen tempo.
Nog niet helemaal overtuigd van de voordelen van online leren? Lees dan zeker onderstaand artikel. Wedden dat je overstag gaat?