Keramisch potlood

Wist je dat je met een potlood op keramiek kon tekenen?
Nele Ostyn

Nele Ostyn

Eeuwige cursist.

Als je dat met een gewoon potlood doet – om je decoratie uit te testen bijvoorbeeld, of aan te geven waar je kleur zal aanbrengen – dan bakt de tekening gewoon weg. Maar als je een keramisch potlood gebruikt, dan blijft de tekening ook na de bak zichtbaar.

Een keramisch potlood heeft een kern van keramische pigmenten. Je kan de potloden eigenlijk zelf maken, maar je kan ze ook gewoon in je keramiekwinkel kopen. Je tekent ermee op werk dat een eerste keer, biscuit dus, gebakken is.

Hoe egaler het oppervlak, hoe beter je zal kunnen tekenen. Het oppervlak waar je wil op tekenen op voorhand polijsten is dus een goed idee. Veel tekenplezier!

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email

Bekijk het aanbod van online cursussen en duik met je handen in de klei!

Ontdek hier meer blogs

Vormen
Nele

De fermentatiepot

Groenten fermenteren of zuurkool maken in je zelfgedraaide fermentatiepot. Voor wie houdt van een keramiekuitdaging!

Artikels
Nele

Online leren pottenbakken met videocursussen

Creatieve hobby’s en online leeromgevingen. Het lijkt niet meteen een match made in heaven. Voor creatieve cursussen en workshops word je al gauw naar een atelier of school geleid. Nochtans hoef je je niet te verplaatsen om te leren pottenbakken. Via online cursussen keramiek zoals die van De Cursist leer je waar en wanneer je wil én op je eigen tempo.
Nog niet helemaal overtuigd van de voordelen van online leren? Lees dan zeker onderstaand artikel. Wedden dat je overstag gaat?