Online les volgen

Als je je inschrijft voor één van de online cursussen, krijg je binnen het half uur een mailtje toegestuurd met je logingegevens en uitleg over hoe je kan inloggen op het cursusplatform. Dat is een stukje website waar je alle modules en lessen van je cursus terugvindt. Alle cursussen bestaan uit een combinatie van video, tekst en pdf-documenten die je kan downloaden en afprinten. Je hebt een internetverbinding nodig om de cursus te kunnen raadplegen.

De lessen verlopen niet live. Je moet dus niet op een bepaald moment beschikbaar zijn. De lessen zijn professioneel opgenomen en gemonteerd, met verschillende camerastandpunten zodat je goed ziet wat de docent precies doet. Je kan de lessen zoveel je maar wil bekijken en herbekijken. Je hebt levenslang toegang tot de cursus.

Een glazen bokaal met titanium dioxide en twee testplaatjes geglazuurde keramiek
Een pak klei van 10 kg
Cursist docent Anima Roos mengt vloeistof voor een keramiek decoratie techniek
Een tang als hulpmiddel bij het glazuren volgens de dompeltechniek

Materiaal voor keramiek

Wat je allemaal aan materiaal nodig hebt, verschilt van cursus tot cursus. Elke cursus bevat een duidelijke materialenlijst of zelfs een videoles om uit de doeken te doen wat je allemaal nodig hebt. Om te leren draaien heb je bijvoorbeeld een pottenbakkersschijf nodig, om te boetseren of om met papierporselein aan de slag te gaan, volstaat een stevig werkoppervlak.

Bij sommige cursussen kan je voordelig een materialenpakket bijbestellen, zodat je onmiddellijk met de getoonde technieken aan de slag kan. Meer info lees je op de verschillende cursuspagina’s.

Bakservice keramiek

Een keramiekoven is een behoorlijke investering, en is misschien wat te groot voor jou alleen, zeker als je nog maar pas start. Een oven hoef je dus zeker niet aan te schaffen om met één van de cursussen van start te kunnen. We stelden een lijst samen met ateliers en particulieren in België en Nederland die voor anderen werkstukken bakken in hun keramiekoven, een zogeheten bakservice.