Keramiek en pottenbakken

Ontdek hieronder alle online cursussen.

Cursist docent Anima Roos in haar atelier
Cursist docent Aster Caemaert in haar atelier
Cursist docent Fernand Everaert in zijn atelier met een theepot op de draaischijf
Cursist docent Françoise Busin die een hoge pot draait op de draaischijf

Online cursussen

Wie zegt dat je pottenbakken en keramiek niet online kan leren, heeft nog nooit een online cursus gevolgd bij De Cursist. Of je nu aan het prille begin van je keramiekreis staat, of een gevorderd pottenbakker bent, je vindt vast een cursus naar je zin.

De cursussen focussen niet alleen op de basisvaardigheden van klei draaien, gieten of boetseren. Ze bieden je ook een breed scala aan specifieke technieken en leren je nieuwe gereedschappen te gebruiken. Daarnaast is het ook een ideale manier om inspiratie op te doen en je aardewerk, steengoed of porselein nog interessanter te maken.

De cursussen zijn online videocursussen die je op je eigen tempo volgt. De video’s zijn zo gemaakt dat je de handelingen van de docenten tot in het detail kunt bekijken. Die docenten zijn bovendien meester-keramisten en -pottenbakkers. Daarnaast ontvang je bij een aantal cursussen ook online begeleiding en support in een online groep van medecursisten, of via online vragensessies. En je hebt levenslang toegang tot het lespakket.

Klaar om je keramiek- en pottenbakvaardigheden naar een hoger niveau te tillen? Blader dan door het aanbod online cursussen van De Cursist.

Cursussen

Waarom een cursus keramiek of pottenbakken online volgen?

  • Je volgt de videocursus wanneer je wil, op het moment dat het jou past. Komt er iets tussen? Zet de video op pauze en je docent wacht geduldig tot je weer tijd hebt om de les op te pakken. Heb je veel tijd? Verslind dan enkele lessen achter elkaar. Zo flexibel is het! Je hebt bovendien levenslang toegang tot de volledige cursus.
  • Je vermijdt wachttijden want iedereen kan inschrijven. Er zijn plekken genoeg. Je kan vandaag al starten met leren.
  • De videolessen focussen op de handen van de docenten. Zo kan je zien hoe zij het doen. Wil je het nog eens zien? Spoel dan de video terug. De handelingen op een trager tempo bekijken? Ook dat kan. Zet dan de afspeelsnelheid minder. Je zit altijd op de eerste rij.
  • De online cursussen zijn duidelijk gestructureerd. Elke cursus werkt volgens een duidelijke logica. Ze starten bij de basiskennis en -handelingen en eindigen met een afgewerkt werkstuk. Elke cursus is aangepast aan een bepaald niveau. Je leest er meer over op de afzonderlijke cursuspagina’s.
  • Elke cursus bevat begeleidend downloadbaar materiaal. Je kan pdf-documenten met samenvattingen, stappenplannen, materialenlijsten en extra advies downloaden en afdrukken om mee te nemen naar je werkplek. Zo heb je altijd een geheugensteun bij de hand.
  • Je krijgt online ondersteuning en support. Sommige cursussen hebben een besloten Facebookgroep waarin je je vragen stelt. Bij andere cursussen horen live online vragensessies op regelmatige tijdstippen waar je met je vragen terechtkan. In deze groepen of in de sessies toon je je werk, vraag je feedback en stel je elke vraag die je hebt over wat je in de cursussen leert. Zo kan je snel verder, mocht je op een bepaald moment vast komen te zitten.

Krijg net als 9.000 andere makers tweewekelijks artikels, reportages en inspiratie in je mailbox!