Beschilderen

De getalenteerde tekenaar of schilder kan ook een kleiobject als canvas gebruiken.
Nele Ostyn

Nele Ostyn

Eeuwige cursist.

Je kan er de mooiste en gedetailleerde tekeningen op kwijt. Het traditionele ‘Delfts blauw’ keramiek staat bekend om zijn prachtige blauwe beschilderingen.

Als je het wat moderner wil kan je natuurlijk ook kiezen voor geometrische figuren en patronen. Of je kan tekeningen combineren met geometrische vormen of een lijnenspel. Zoveel opties…

Vergeet natuurlijk niet om je tekeningen te maken met keramische pigmenten, anders steek je zoveel moeite in iets dat gewoon in de oven wegbakt…

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email

Aan de slag met klei?

Bekijk het aanbod van online cursussen en duik met je handen in de klei!

Ontdek hier meer blogs

vaas sgraffito
Technieken
Nele

Sgraffito: hoe doe je dat?

Sgraffito is een decoratietechniek waarbij je gericht krassen maakt in de bovenste laag van je werkstuk, meestal onderglazuur, kleislib of engobe. Je ontbloot zo de kleuren van de de onderliggende laag klei. De naam is afgeleid van het Italiaanse woord sgraffiare, wat krabben betekent.

Artikels
Nele

Hoe lang kan je klei bewaren?

Je ging eens graven in je voorraad en vond er een pak klei dat al jaren oud is. Helemaal vergeten dat je die nog had! Een houdbaarheidsdatum zie je niet, maar toch twijfel je: kan je deze klei nog gebruiken? Of gooi je hem beter weg?