Stempelen

Veel keramisten gebruiken een stempel om hun werk te markeren.
Nele Ostyn

Nele Ostyn

Eeuwige cursist.

Ze maken er zelf een of laten er een maken met een naam of logo in verwerkt, zodat liefhebbers of kopers van keramiek het werk van de maker kunnen herkennen. Prima techniek, maar de stempel kan ook naast het handtekenen van je werk heel goed gebruikt worden.

Je kan er prachtige, geometrische patronen mee creëren, of spontane reliëftekeningen. Je kan stempels gebruik uit allerlei materialen: rubberen stempels, houten stempels, ijzeren stempels, en het gemakkelijkste is misschien nog een stempel uit klei.

Als je uit klei je eigen design boetseert, kan je dat biscuit bakken en daarna gebruiken om weer in natte klei te duwen. Hou wel rekening met het feit dat je de tekening in spiegelbeeld zal zien, zeker als je plant om tekst te gebruiken in je ontwerp.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email

Aan de slag met klei?

Bekijk het aanbod van online cursussen en duik met je handen in de klei!

Ontdek hier meer blogs

Vormen
Nele

De fermentatiepot

Groenten fermenteren of zuurkool maken in je zelfgedraaide fermentatiepot. Voor wie houdt van een keramiekuitdaging!

Artikels
Nele

Online leren pottenbakken met videocursussen

Creatieve hobby’s en online leeromgevingen. Het lijkt niet meteen een match made in heaven. Voor creatieve cursussen en workshops word je al gauw naar een atelier of school geleid. Nochtans hoef je je niet te verplaatsen om te leren pottenbakken. Via online cursussen keramiek zoals die van De Cursist leer je waar en wanneer je wil én op je eigen tempo.
Nog niet helemaal overtuigd van de voordelen van online leren? Lees dan zeker onderstaand artikel. Wedden dat je overstag gaat?