Wat is kerven?

Deze techniek zou je wel eens de doorgedreven vorm van de sgraffito-techniek kunnen noemen.
Nele Ostyn

Nele Ostyn

Eeuwige cursist.

Waar het bij sgraffito gaat om een laagje engobe wegkrassen, kan je ook dikke plakken uit je werkstuk wegkerven om een interessant reliëf te bekomen. Het voordeel is dat je voorwerp dan vaak geen uitgebreid glazuurwerk meer vereist.

Symmetrische vormen uitkerven vergen wel wat voorbereiding. Je kan dan best uittekenen wat je gaat doen. Dat kan met een gewoon potlood, want die lijnen branden in de oven gewoon weg. Zorg er wel voor dat het object dat je gaat bewerken een voldoende dikke wand heeft, want anders zou je er wel eens door kunnen schieten…

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email

Bekijk het aanbod van online cursussen en duik met je handen in de klei!

Ontdek hier meer blogs

Vormen
Nele

De fermentatiepot

Groenten fermenteren of zuurkool maken in je zelfgedraaide fermentatiepot. Voor wie houdt van een keramiekuitdaging!

Artikels
Nele

Online leren pottenbakken met videocursussen

Creatieve hobby’s en online leeromgevingen. Het lijkt niet meteen een match made in heaven. Voor creatieve cursussen en workshops word je al gauw naar een atelier of school geleid. Nochtans hoef je je niet te verplaatsen om te leren pottenbakken. Via online cursussen keramiek zoals die van De Cursist leer je waar en wanneer je wil én op je eigen tempo.
Nog niet helemaal overtuigd van de voordelen van online leren? Lees dan zeker onderstaand artikel. Wedden dat je overstag gaat?