Wat is bubble glaze?

Een originele techniek om glazuur op je biscuit werk aan te brengen is door het blazen van bellen van glazuur met zeepsop.
Nele Ostyn

Nele Ostyn

Eeuwige cursist.

Je kent het vast nog uit je kindertijd, met plakkende handen zeepsop door een plastieken cirkeltje blazen en kijken hoe ze meedrijven met de wind. Het potje liep ook altijd overal uit.

De techniek is vrij simpel, maar zal wel wat experiment vragen. Je lengt je glazuur aan met wat druppels afwasmiddel, blaast bellen in je potje glazuur totdat de bellen naar boven komen. Je brengt de bellen over op het stuk van je werk dat je wil glazuren, en herhaalt tot je tevreden bent.

De structuur van de zeepbellen laat op het vlak van je stuk een interessant cirkelpatroon achter. De techniek werkt het beste met donkere, contrasterende kleuren. Als je wil kan je er nog een transparant glazuur bovenop aanbrengen.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email

Bekijk het aanbod van online cursussen en duik met je handen in de klei!

Ontdek hier meer blogs

Vormen
Nele

De fermentatiepot

Groenten fermenteren of zuurkool maken in je zelfgedraaide fermentatiepot. Voor wie houdt van een keramiekuitdaging!

Artikels
Nele

Online leren pottenbakken met videocursussen

Creatieve hobby’s en online leeromgevingen. Het lijkt niet meteen een match made in heaven. Voor creatieve cursussen en workshops word je al gauw naar een atelier of school geleid. Nochtans hoef je je niet te verplaatsen om te leren pottenbakken. Via online cursussen keramiek zoals die van De Cursist leer je waar en wanneer je wil én op je eigen tempo.
Nog niet helemaal overtuigd van de voordelen van online leren? Lees dan zeker onderstaand artikel. Wedden dat je overstag gaat?