Wat is bubble glaze?

Een originele techniek om glazuur op je biscuit werk aan te brengen is door het blazen van bellen van glazuur met zeepsop.
Nele Ostyn

Nele Ostyn

Eeuwige cursist.

Je kent het vast nog uit je kindertijd, met plakkende handen zeepsop door een plastieken cirkeltje blazen en kijken hoe ze meedrijven met de wind. Het potje liep ook altijd overal uit.

De techniek is vrij simpel, maar zal wel wat experiment vragen. Je lengt je glazuur aan met wat druppels afwasmiddel, blaast bellen in je potje glazuur totdat de bellen naar boven komen. Je brengt de bellen over op het stuk van je werk dat je wil glazuren, en herhaalt tot je tevreden bent.

De structuur van de zeepbellen laat op het vlak van je stuk een interessant cirkelpatroon achter. De techniek werkt het beste met donkere, contrasterende kleuren. Als je wil kan je er nog een transparant glazuur bovenop aanbrengen.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email

Bekijk het aanbod van online cursussen en duik met je handen in de klei!

Ontdek hier meer blogs

Keramiek schuren
Technieken
Nele

Keramiek schuren, doen of niet?

Je hebt net een nieuw koffiekopje gedraaid. En het is goed gelukt ook, alleen zouden de wanden nog net iets gladder mogen.

filigraan
Nele

Filigraan

De term filigrain of filigree wordt in de eerste plaats geassocieerd met juwelen en andere fijne metaalbewerkingen.

De Cursist - Beginnersgids keramiek cover

Download de gratis beginnersgids

Starten met keramiek

Een handige PDF van 27 pagina’s met alles wat je moet weten om te starten met pottenbakken.

Geef je gegevens hieronder in en je krijgt de gids in je mailbox! Daarmee schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief vol keramiek-lekkers.