Raku met paardenhaar

Ontdek de techniek van raku met paardenhaar.
Nele Ostyn

Nele Ostyn

Eeuwige cursist.

Als je aan de slag gaat met raku is deze techniek heel fijn om uit te proberen: als je de hete pot net uit de oven hebt gehaald, laat je enkele paardenharen op de pot vallen. Door de hitte van de pot verschrompelen de haren onmiddellijk, en laten een grillig rokerig patroon achter dat door de scherf van je pot wordt opgenomen.

Het resultaat is een uniek lijnenspel dat niet te voorspellen is. Je bent nooit zeker hoe de haren zullen krullen, dus spannend is het ook nog eens. Ook met vogelveren kan je het proberen, ook die geven vaak verrassend mooie resultaten.

Omslagfoto van Madstone Raku

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email

Aan de slag met klei?

Bekijk het aanbod van online cursussen en duik met je handen in de klei!

Ontdek hier meer blogs

Vormen
Nele

De fermentatiepot

Groenten fermenteren of zuurkool maken in je zelfgedraaide fermentatiepot. Voor wie houdt van een keramiekuitdaging!

Artikels
Nele

Online leren pottenbakken met videocursussen

Creatieve hobby’s en online leeromgevingen. Het lijkt niet meteen een match made in heaven. Voor creatieve cursussen en workshops word je al gauw naar een atelier of school geleid. Nochtans hoef je je niet te verplaatsen om te leren pottenbakken. Via online cursussen keramiek zoals die van De Cursist leer je waar en wanneer je wil én op je eigen tempo.
Nog niet helemaal overtuigd van de voordelen van online leren? Lees dan zeker onderstaand artikel. Wedden dat je overstag gaat?