Online leren pottenbakken met videocursussen

Creatieve hobby’s en online leeromgevingen. Het lijkt niet meteen een match made in heaven. Voor creatieve cursussen en workshops word je al gauw naar een atelier of school geleid. Nochtans hoef je je niet te verplaatsen om te leren pottenbakken. Via online cursussen keramiek zoals die van De Cursist leer je waar en wanneer je wil én op je eigen tempo. Nog niet helemaal overtuigd van de voordelen van online leren? Lees dan zeker onderstaand artikel. Wedden dat je overstag gaat?
Nele Ostyn

Nele Ostyn

Eeuwige cursist.

Online leren keramiek maken voor beginners

De cursus Van Klei Tot Kom is speciaal ontwikkeld voor beginnende keramisten. De videolessen zijn zo opgenomen dat ze focussen op de handen van de docent. Het is dus alsof je constant op hun vingers zit te kijken. Heb je een bepaalde handeling niet goed gezien, zet je de video op pauze, spoel je terug en bekijk je de beelden opnieuw. 

In de videolessen zie je ook de meest gemaakte fouten van op de eerste rij. Heb je vragen over een bepaalde handeling of techniek, stel je die in de online community. Je docent en medecursisten geven je graag advies en specifieke tips. Zo weet je dat je niet alleen aan het leren bent. 

Bovendien zijn je docenten stuk voor stuk meester-keramisten met tonnen ervaring in de wereld van pottenbakken, keramiek, klei, glazuren en nog zoveel meer. Ze zijn ook een kei in lesgeven. Zo ben jij zeker dat je op een gestructureerde en duidelijke manier het pottenbakken onder de knie krijgt. Vraag maar na bij je medecursisten. Na acht weken pronk je met je eigen serie handgemaakte kommen!

Waar en wanneer je wil leren

Het grootste voordeel van de online cursussen is volgens onze cursisten dat je op je eigen tempo leert. Een volle agenda en geen tijd om naar een atelier te rijden is niet langer een excuus. Van zodra je een uurtje vrij hebt, zet je je computer, tablet of smartphone aan, surf je naar het leerplatform en begin je aan je volgende les. Of dat nu in je eigen atelier is, tijdens het pendelen of terwijl je aan het wachten bent.

Niet enkel beginners profiteren van de voordelen van online leren. 
Gevorderden vinden eveneens hun gading in het aanbod van De Cursist: 

De 10 voordelen van online leren pottenbakken op een rijtje

  1. Leer waar en wanneer het jou uitkomt
  2. Leer op je eigen tempo
  3. Je lesmateriaal steeds bij de hand 
  4. Les volgen van op de eerste rij
  5. Duidelijke instructies met focus op de handen van de docent
  6. Gestructureerd stappenplan
  7. Geen wachtlijst
  8. Krijg les van meester-keramisten
  9. Word begeleid door inspirerende leermeesters
  10. Voel je steeds begeleid door je docent en mede-cursisten

De creaties van onze cursisten

Geen beter bewijs dan de creaties van je medecursisten. Zij maakten deze prachtige stukken aan de hand van een van de online cursussen van De Cursist.