De koffiefilter

‘Trage’ koffie of ‘slow coffee’ is aan een serieuze opmars bezig, maar je moet er uiteraard geduld voor hebben.
Nele Ostyn

Nele Ostyn

Eeuwige cursist.

‘Trage’ koffie of ‘slow coffee’ is aan een serieuze opmars bezig. Je moet er uiteraard geduld voor hebben, maar het resultaat is een heel milde koffie, rijk aan aroma’s en met meer cafeïne dan andere koffieopties. Dat klinkt mij in ieder geval als muziek in de oren!

Een van de simpelste manieren om ‘slow coffee’ te maken is met een filter. Je laat het water simpelweg langzaam doordruppen. Het perfecte hulpmiddel om dit koffieritueel te verbeteren? Een zelfgemaakte keramieken koffiefilter natuurlijk!

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email

Zelf een koffiefilter maken?

Bekijk het aanbod van online cursussen en duik met je handen in de klei!

Ontdek hier meer blogs

vaas sgraffito
Technieken
Nele

Sgraffito: hoe doe je dat?

Sgraffito is een decoratietechniek waarbij je gericht krassen maakt in de bovenste laag van je werkstuk, meestal onderglazuur, kleislib of engobe. Je ontbloot zo de kleuren van de de onderliggende laag klei. De naam is afgeleid van het Italiaanse woord sgraffiare, wat krabben betekent.

Artikels
Nele

Hoe lang kan je klei bewaren?

Je ging eens graven in je voorraad en vond er een pak klei dat al jaren oud is. Helemaal vergeten dat je die nog had! Een houdbaarheidsdatum zie je niet, maar toch twijfel je: kan je deze klei nog gebruiken? Of gooi je hem beter weg?