Zeefdruk op keramiek

Voor wie houdt van een gedetailleerde, heldere tekening op zijn kommen, borden en schalen, is werken met zeefdrukmotieven misschien wel een interessante techniek.
Nele Ostyn

Nele Ostyn

Eeuwige cursist.

Je kan deze techniek toepassen op natte, lederharde, droge, biscuit gebakken en geglazuurde klei. In elk stadium van het kleiproces dus.

Belangrijk is wel dat je het keramisch pigment dat je gebruikt afstemt op je ondergrond en je baktemperatuur, en dat je dat pigment aanlengt met zeefdrukmedium tot een bruikbare pasta.

Zeefdrukmotieven vind je in allerlei vormen en stijlen, en als je ze creatief weet te combineren, ook met je eigen vormen en kleuren, wordt het pas echt interessant. Een snuifje inspiratie in de voorbeelden hieronder!

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email

Meer leren over tekenen op keramiek en andere grafische decoratietechnieken?

Bekijk het aanbod van online cursussen en duik met je handen in de klei!

Ontdek hier meer blogs

Vormen
Nele

De fermentatiepot

Groenten fermenteren of zuurkool maken in je zelfgedraaide fermentatiepot. Voor wie houdt van een keramiekuitdaging!

Artikels
Nele

Online leren pottenbakken met videocursussen

Creatieve hobby’s en online leeromgevingen. Het lijkt niet meteen een match made in heaven. Voor creatieve cursussen en workshops word je al gauw naar een atelier of school geleid. Nochtans hoef je je niet te verplaatsen om te leren pottenbakken. Via online cursussen keramiek zoals die van De Cursist leer je waar en wanneer je wil én op je eigen tempo.
Nog niet helemaal overtuigd van de voordelen van online leren? Lees dan zeker onderstaand artikel. Wedden dat je overstag gaat?