Uitsparen met was / wax resist

Je werkstukken worden aan geweldig hoge temperaturen gebakken.
Nele Ostyn

Nele Ostyn

Eeuwige cursist.

Je werkstukken worden aan geweldig hoge temperaturen gebakken. Dat zorgt ervoor dat alle organisch deeltjes die nog aanwezig is op je werkstuk, na het bakken helemaal weggebrand zijn. En dat kan goed van pas komen!

Wil je een specifiek patroon creëren met een kleurrijk glazuur? Dan kan je koude was of aanbrengen op de delen van je werkstuk die vrij moeten blijven van de kleur die je op dat moment aanbrengt. De was verbrandt vervolgens tijdens de stook, en jij hebt een werkstuk met mooie strakke lijnen. Simpel!

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email

Leren om je eigen keramieken werkstukken te maken?

Bekijk het aanbod van online cursussen en duik met je handen in de klei!

Ontdek hier meer blogs

vaas sgraffito
Technieken
Nele

Sgraffito: hoe doe je dat?

Sgraffito is een decoratietechniek waarbij je gericht krassen maakt in de bovenste laag van je werkstuk, meestal onderglazuur, kleislib of engobe. Je ontbloot zo de kleuren van de de onderliggende laag klei. De naam is afgeleid van het Italiaanse woord sgraffiare, wat krabben betekent.

Artikels
Nele

Hoe lang kan je klei bewaren?

Je ging eens graven in je voorraad en vond er een pak klei dat al jaren oud is. Helemaal vergeten dat je die nog had! Een houdbaarheidsdatum zie je niet, maar toch twijfel je: kan je deze klei nog gebruiken? Of gooi je hem beter weg?