Online leren keramiek draaien, het kan!

In onze digitale videocursussen keramiek leggen we je in duidelijke videolessen stap voor stap uit hoe je bij kan leren in de wondere wereld van de keramiek.
Nele Ostyn
Nele Ostyn

Eeuwige cursist.

Maar wat is nu het voordeel van een digitale online cursus? En gaat dat wel, zoiets lijfelijks leren via de computer of de tablet?

Begrijp mij niet verkeerd ..

Ik hou ontzettend van keramiekateliers, en samen leren met andere klei-enthousiastelingen. De sfeer die er hangt, het materiaal dat er aanwezig is, de gezamenlijke motivatie, de stiltes vol van concentratie, de koffieklets tussendoor… 

Een detail van de handen van cursist docente Françoise Busin die hoge vaas draait op de draaischijf

Ik draai zelf wekelijks in een klei-atelier samen met een plezante groep, en zou dat ook voor geen goud meer willen missen. Maar er zijn redenen genoeg waarvoor dat voor sommige mensen geen optie is.

Sinds ik met het idee van een online cursus keramiek gestart ben, krijg ik steeds meer redenen te horen van waarom het concept voor sommige mensen zo ideaal is.

Er zijn mensen die gewoonweg niet de tijd hebben voor een wekelijks lesmoment. Er zijn er die een flexibel werkschema hebben, waardoor een vast moment niet lukt.

Er zijn er voor wie een wekelijkse les te traag gaat, of net te snel. Er zijn er die eigenlijk het liefst van al privéles zouden krijgen, om dezelfde handelingen steeds weer terug te kunnen zien. Er zijn er die liever net niet in groep werken, en op hun eentje willen uitproberen. En er zijn er ook die er, naast een wekelijks of maandelijks lesmoment, graag een videocursus bij hebben om altijd een stappenplan te hebben om naar terug te grijpen.

Als een soort van leerkracht die altijd klaarstaat om je bepaalde bewegingen en vormen weer voor te tonen. Tot in het oneindige… en die virtuele leerkracht verliest nooit zijn geduld…

Een detail van de handen van cursist docente Françoise Busin die een groot bord draait op de draaischijf

We zorgen ervoor dat alle online cursussen een duidelijke, eenvoudige structuur hebben met lessen die in een logische volgorde zijn opgebouwd. Zo kan je stap voor stap je vaardigheden aanscherpen. En dat zo’n aanpak werkt, dat hebben ondertussen al meer dan 200 cursisten bewezen…

De voordelen van online leren keramiek draaien op een rijtje?

Geen wachtlijst, want er zijn plekken genoeg!

  • Je volgt de videocursus wanneer je wilt, op het moment dat het jou past. Zo kan je leren draaien prima combineren met je andere bezigheden.
  • De videolessen laten in detail zien hoe je je handen moet zetten, wat je precies moet doen, en wat de fouten zijn die veel cursisten maken.
  • De cursussen hebben een duidelijke structuur, met lessen die je stap voor stap laten zien hoe je de klei naar je hand kan zetten.
  • We besteden uitgebreid aandacht aan belangrijke basistechnieken zoals centreren en optrekken, zodat je daar écht mee aan de slag kan.
  • We voorzien online ondersteuning in een gesloten Facebookgroep waar je vragen kan stellen, je werk kan laten zien en feedback kan vragen, zodat je je fouten kan corrigeren en meteen verder kan.

Je volgt de online videocursussen je op je eigen tempo, met online begeleiding in een groep van medecursisten. Je krijgt vanaf de start de basistechnieken aangeleerd, en leert zo stap voor stap van een klomp klei te werken naar iets waar je trots op kan zijn!

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email

Aan de slag met klei?

Bekijk het aanbod van online cursussen en duik met je handen in de klei!

Ontdek hier meer blogs

Keukenaanrecht met fornuis houten lepel bord waterkoker
Artikels
Nele

Lepelbordje

Deze vorm is een must voor alle keukenprinsen en -prinsessen: een lepelbordje. Gedaan met vlekken saus overal op het aanrecht!

een plantje in een pot met uitgespaard bloemenmotief
Artikels
Nele

Naamstokjes

Hou je planten of kruiden in de moestuin uit elkaar met zelfgemaakte keramische naamstokjes.