Majolica

Majolica is een decoratietechniek waarbij je eerst een laag tinglazuur aanbrengt, wat een witte ondergrond creëert, en vervolgens in die ongebakken glazuur kleur aanbrengt. Dit kan met metaaloxides of frittes.
Nele Ostyn

Nele Ostyn

Eeuwige cursist.

De laag glazuur absorbeert het pigment, waardoor je ook na het bakken erg heldere, levendige kleuren kan bekomen. Het grote nadeel is wel dat je fouten niet kan corrigeren. Eens het pigment geabsorbeerd is, kan je enkel nog de volledige laag glazuur proberen wegwassen en opnieuw beginnen. De lat ligt dus hoog!

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email

Meer leren over decoratie van techniek?

Bekijk het aanbod van online cursussen en duik met je handen in de klei!

Ontdek hier meer blogs

Vormen
Nele

De fermentatiepot

Groenten fermenteren of zuurkool maken in je zelfgedraaide fermentatiepot. Voor wie houdt van een keramiekuitdaging!

Artikels
Nele

Online leren pottenbakken met videocursussen

Creatieve hobby’s en online leeromgevingen. Het lijkt niet meteen een match made in heaven. Voor creatieve cursussen en workshops word je al gauw naar een atelier of school geleid. Nochtans hoef je je niet te verplaatsen om te leren pottenbakken. Via online cursussen keramiek zoals die van De Cursist leer je waar en wanneer je wil én op je eigen tempo.
Nog niet helemaal overtuigd van de voordelen van online leren? Lees dan zeker onderstaand artikel. Wedden dat je overstag gaat?