Juwelen

Op zoek naar wat inspiratie voor je werk? Ontdek deze leuke juwelen van klei.
Nele Ostyn

Nele Ostyn

Eeuwige cursist.

Terwijl de meeste keramisten bezig zijn met serviesgoed, sculpturaal werk of andere eerder grote vormen, zijn er klei-enthousiastelingen die zich helemaal gestort hebben op het kleine. Als klein en fijn je ding is, kan je misschien eens uitproberen of juwelen maken iets voor jou is.

Porselein is hiervoor een mooie keuze, en dan zeker papierporselein, al kan je met aardewerk of steengoed natuurlijk ook aan de slag. De mogelijkheden zijn echt eindeloos, want elke vorm die je maar kan bedenken zal wel ergens al eens aan een kettingetje, een oorbel of een broche beland zijn. Inspiratie genoeg, dus!

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email

Aan de slag met klei?

Bekijk het aanbod van online cursussen en duik met je handen in de klei!

Ontdek hier meer blogs

vaas sgraffito
Technieken
Nele

Sgraffito: hoe doe je dat?

Sgraffito is een decoratietechniek waarbij je gericht krassen maakt in de bovenste laag van je werkstuk, meestal onderglazuur, kleislib of engobe. Je ontbloot zo de kleuren van de de onderliggende laag klei. De naam is afgeleid van het Italiaanse woord sgraffiare, wat krabben betekent.

Artikels
Nele

Hoe lang kan je klei bewaren?

Je ging eens graven in je voorraad en vond er een pak klei dat al jaren oud is. Helemaal vergeten dat je die nog had! Een houdbaarheidsdatum zie je niet, maar toch twijfel je: kan je deze klei nog gebruiken? Of gooi je hem beter weg?