Het zeepbakje

Je keuken staat inmiddels vol met handgemaakte keramiek. Maar wat met je badkamer?
Nele Ostyn

Nele Ostyn

Eeuwige cursist.

Je keuken staat inmiddels vol met handgemaakte keramiek. Maar wat met je badkamer? Je kan heel wat leuke decoraties maken met keramiek. Een eenvoudig voorbeeld is een zeepbakje of zeepschaal. Of je nu kiest voor een klassieke rechthoek of een meer creatieve vorm, voor een effen kleurtje of een vrolijk patroontje …

Je kan ervoor kiezen om enkele gaatjes te maken in de bodem, zodat het water kan weglekken, of misschien maak je meteen een soort dubbele bodem? Wat je ook kiest, het wordt vast iets mooiers dan je standaard IKEA-model!

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email

Ook leren hoe je met keramiek aan de slag kan?

Bekijk het aanbod van online cursussen en duik met je handen in de klei!

Ontdek hier meer blogs

vaas sgraffito
Technieken
Nele

Sgraffito: hoe doe je dat?

Sgraffito is een decoratietechniek waarbij je gericht krassen maakt in de bovenste laag van je werkstuk, meestal onderglazuur, kleislib of engobe. Je ontbloot zo de kleuren van de de onderliggende laag klei. De naam is afgeleid van het Italiaanse woord sgraffiare, wat krabben betekent.

Artikels
Nele

Hoe lang kan je klei bewaren?

Je ging eens graven in je voorraad en vond er een pak klei dat al jaren oud is. Helemaal vergeten dat je die nog had! Een houdbaarheidsdatum zie je niet, maar toch twijfel je: kan je deze klei nog gebruiken? Of gooi je hem beter weg?