Het voederhuisje

Op zoek naar inspiratie? Wat dacht je van een voederhuisje?
Nele Ostyn
Nele Ostyn

Eeuwige cursist.

Vogels voederen kan het hele jaar door. In de lente hebben vogels energie nodig om eieren te leggen en hun jongen groot te brengen, in de herfst om een vetreserve voor de winter aan te leggen, en in de winter om warm te blijven. Zeker als de dagen korter zijn en regen en sneeuw het moeilijk maken om zaden te vinden.

Is het geen idee om het nuttige aan het aangename te koppelen, en een voederhuisje in keramiek te maken voor onze gevederde vrienden? Het kan prachtig hangen in de bomen of struiken in je tuin, of je kan er eentje maken om op een paal op te hangen. Ook aan een balkon of een tuinhuis kan je een voederhuisje installeren. De mezen, mussen, vinken, en andere kwetteraars zullen je dankbaar zijn, en je krijgt er een kleurrijk, vrolijk schouwspel voor in de plaats.

Je hebt heel wat opties, en heel wat vormen om uit te kiezen. Belangrijk is dat het voedsel droog kan blijven, dus één of ander dakje is wel nodig. Let er daarnaast op dat er geen kat bij kan. Plaats ze op minimaal 1,5 m van de grond. Meer weten over welk voedsel welke vogels aantrekt, en wat je het best strooit op welk moment in het jaar lees je hier op de website van Natuurpunt.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email

Aan de slag met klei?

Bekijk het aanbod van online cursussen en duik met je handen in de klei!

Ontdek hier meer blogs

Keukenaanrecht met fornuis houten lepel bord waterkoker
Artikels
Nele

Lepelbordje

Deze vorm is een must voor alle keukenprinsen en -prinsessen: een lepelbordje. Gedaan met vlekken saus overal op het aanrecht!

een plantje in een pot met uitgespaard bloemenmotief
Artikels
Nele

Naamstokjes

Hou je planten of kruiden in de moestuin uit elkaar met zelfgemaakte keramische naamstokjes.