Het bord

Een heel simpele vorm eigenlijk, maar o zo moeilijk om goed te krijgen.
Nele Ostyn

Nele Ostyn

Eeuwige cursist.

Met toch al een viertal jaar draaien op de teller blijf ik het moeilijk vinden om een bord tegelijk mooi, functioneel en stapelbaar te maken. En die ideale set borden voor in mijn eigen keuken is ook nog niet helemaal gerealiseerd….

Borden opbouwen uit kleiplaten kan natuurlijk ook, maar dan krijg je ze niet zo gemakkelijk symmetrisch, en dat vind ik toch het mooist. En jij, heb jij al borden gemaakt?

Op zoek naar wat begeleiding, advies en tips rond het maken van borden? Misschien is de online cursus voor gevorderden ‘Borden, schalen, vazen’ wel iets voor jou!

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email

Aan de slag met klei?

Bekijk het aanbod van online cursussen en duik met je handen in de klei!

Ontdek hier meer blogs

vaas sgraffito
Technieken
Nele

Sgraffito: hoe doe je dat?

Sgraffito is een decoratietechniek waarbij je gericht krassen maakt in de bovenste laag van je werkstuk, meestal onderglazuur, kleislib of engobe. Je ontbloot zo de kleuren van de de onderliggende laag klei. De naam is afgeleid van het Italiaanse woord sgraffiare, wat krabben betekent.

Artikels
Nele

Hoe lang kan je klei bewaren?

Je ging eens graven in je voorraad en vond er een pak klei dat al jaren oud is. Helemaal vergeten dat je die nog had! Een houdbaarheidsdatum zie je niet, maar toch twijfel je: kan je deze klei nog gebruiken? Of gooi je hem beter weg?