Fired-on images gebruiken

Met deze techniek kan je gedetailleerde tekeningen, afbeeldingen of teksten door middel van een laserprint op je keramiek aanbrengen.
Nele Ostyn

Nele Ostyn

Eeuwige cursist.

Je hebt daarvoor fired-on transferpapier nodig en een laserprinter van HP of Canon. De toners van deze printers bevatten ijzeroxide, dat in de oven uitbakt tot sepiabruin.

Op die manier kan je bijvoorbeeld foto’s aanbrengen op je klei. In combinatie met andere grafische technieken kan je je creativiteit de vrije loop laten. De resultaten kunnen verbluffend zijn, en de techniek stelt je in staat om je werk in hoge mate te personaliseren.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email

Nieuwsgierig naar deze en andere decoratietechnieken op keramiek?

Bekijk het aanbod van online cursussen en duik met je handen in de klei!

Ontdek hier meer blogs

vaas sgraffito
Technieken
Nele

Sgraffito: hoe doe je dat?

Sgraffito is een decoratietechniek waarbij je gericht krassen maakt in de bovenste laag van je werkstuk, meestal onderglazuur, kleislib of engobe. Je ontbloot zo de kleuren van de de onderliggende laag klei. De naam is afgeleid van het Italiaanse woord sgraffiare, wat krabben betekent.

Artikels
Nele

Hoe lang kan je klei bewaren?

Je ging eens graven in je voorraad en vond er een pak klei dat al jaren oud is. Helemaal vergeten dat je die nog had! Een houdbaarheidsdatum zie je niet, maar toch twijfel je: kan je deze klei nog gebruiken? Of gooi je hem beter weg?