Fired-on images gebruiken

Met deze techniek kan je gedetailleerde tekeningen, afbeeldingen of teksten door middel van een laserprint op je keramiek aanbrengen.
Nele Ostyn

Nele Ostyn

Eeuwige cursist.

Je hebt daarvoor fired-on transferpapier nodig en een laserprinter van HP of Canon. De toners van deze printers bevatten ijzeroxide, dat in de oven uitbakt tot sepiabruin.

Op die manier kan je bijvoorbeeld foto’s aanbrengen op je klei. In combinatie met andere grafische technieken kan je je creativiteit de vrije loop laten. De resultaten kunnen verbluffend zijn, en de techniek stelt je in staat om je werk in hoge mate te personaliseren.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email

Nieuwsgierig naar deze en andere decoratietechnieken op keramiek?

Bekijk het aanbod van online cursussen en duik met je handen in de klei!

Ontdek hier meer blogs

Vormen
Nele

De fermentatiepot

Groenten fermenteren of zuurkool maken in je zelfgedraaide fermentatiepot. Voor wie houdt van een keramiekuitdaging!

Artikels
Nele

Online leren pottenbakken met videocursussen

Creatieve hobby’s en online leeromgevingen. Het lijkt niet meteen een match made in heaven. Voor creatieve cursussen en workshops word je al gauw naar een atelier of school geleid. Nochtans hoef je je niet te verplaatsen om te leren pottenbakken. Via online cursussen keramiek zoals die van De Cursist leer je waar en wanneer je wil én op je eigen tempo.
Nog niet helemaal overtuigd van de voordelen van online leren? Lees dan zeker onderstaand artikel. Wedden dat je overstag gaat?