Facetteren

Je kan het misschien al afleiden uit de naam: facetteren betekent dat je je werkstuk zodanig vormgeeft dat het facetten krijgt.
Nele Ostyn

Nele Ostyn

Eeuwige cursist.

Meestal komt dat erop neer dat je met een mes of draad stukken van je werkstuk afsnijdt om zo enkele platte, relatief kleine, vlakken te vormen.

Je kan deze techniek toepassen op een werkstuk dat al afgedraaid is en ondertussen al lederhard is geworden. Of je kan er ook tijdens het draaien mee aan de slag gaan.

Zo worden de vlakken die je creëert ook nog eens vervormd tijdens het draaien. Geen gemakkelijke techniek, maar je kan er wel hele toffe vormen mee maken.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email

Aan de slag met klei?

Bekijk het aanbod van online cursussen en duik met je handen in de klei!

Ontdek hier meer blogs

Vormen
Nele

De fermentatiepot

Groenten fermenteren of zuurkool maken in je zelfgedraaide fermentatiepot. Voor wie houdt van een keramiekuitdaging!

Artikels
Nele

Online leren pottenbakken met videocursussen

Creatieve hobby’s en online leeromgevingen. Het lijkt niet meteen een match made in heaven. Voor creatieve cursussen en workshops word je al gauw naar een atelier of school geleid. Nochtans hoef je je niet te verplaatsen om te leren pottenbakken. Via online cursussen keramiek zoals die van De Cursist leer je waar en wanneer je wil én op je eigen tempo.
Nog niet helemaal overtuigd van de voordelen van online leren? Lees dan zeker onderstaand artikel. Wedden dat je overstag gaat?