De knoflookpot

Ik weet niet hoe jullie erover denken, maar wat mij betreft, mmm look, yummie!
Nele Ostyn

Nele Ostyn

Eeuwige cursist.

Een spaghettisaus, ovenschotel of lasagne is niets zonder een stevige portie look, ofte, knoflook. Wat mij meteen doet nadenken over die ‘know’.

“Knof zelf betekent niets; knoflook is een verbastering van kloflook, dat moeilijk uit te spreken was vanwege de twee l”en die zo vlak na elkaar staan. Klof – in kloflook is een afleiding van het zelfstandig naamwoord kloof of het werkwoord klieven; het verwijst naar de kleine ‘kloofjes’ tussen de tenen van een bolletje knoflook,” aldus Onze Taal. Kijk, dat weten we dan ook alweer!

In ieder geval verdient je knoflook een mooie opbergplek in je keuken. En wie valt nu niet voor deze koddige knoflookpotjes?

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email

Aan de slag met klei?

Bekijk het aanbod van online cursussen en duik met je handen in de klei!

Ontdek hier meer blogs

Vormen
Nele

De fermentatiepot

Groenten fermenteren of zuurkool maken in je zelfgedraaide fermentatiepot. Voor wie houdt van een keramiekuitdaging!

Artikels
Nele

Online leren pottenbakken met videocursussen

Creatieve hobby’s en online leeromgevingen. Het lijkt niet meteen een match made in heaven. Voor creatieve cursussen en workshops word je al gauw naar een atelier of school geleid. Nochtans hoef je je niet te verplaatsen om te leren pottenbakken. Via online cursussen keramiek zoals die van De Cursist leer je waar en wanneer je wil én op je eigen tempo.
Nog niet helemaal overtuigd van de voordelen van online leren? Lees dan zeker onderstaand artikel. Wedden dat je overstag gaat?